Temaet energi

FaaborgEnergi 07-08-18

Vindturbiner fra MotorWind kan sælges til private, virksomheder og skoler. BB2016 indkøber et demonstrationsanlæg med 10 vindturbiner, en generator og en converter. Det skal sluttes direktet til EL-nettet via en effekt måler.

Trente Mølle sparer 50% på energregningen med deres varmepumpeanlæg.

SDUs varmepumpeanlæg i Hardeshøj skal beskrives så tilpassede kopier af anlægget kan tilbydes kystnære byer. Det første anlæg skal være i Faaborg så FaaborgEnergi kan få opbygget vidensgrundlaget og de samarbejdsrelationer der er nødvendig for at kunne tilbyde kunder varmepumpesystemer.
Vi skal også kunne til at servicere anlægget?
De 4 film der er lavet skal gennemses og den dertilhørende tekst nærlæses. Jesper Carlson Thybo-Cool.dk lukker os ind.

Projekt Sænk havtemperaturen”. Det er et overset erhvervsområde med store perspektiver. skal laves korte videoklip og de møder der afholdes på Zoom optages. Processen kan følges her: http://513job.dk/faaborg/faaborgenergi/
FaaborgEnergi organiserer vidensbanker for virksomheder. De sociale medier, email, telefonnumre og hjemmesider danner grundlaget for at skabe job og virksomheder.
Virksomhedsbesøg og møder på Zoom.us bidrager også med data til vidensbankerne.
Faaborg skal igennem den grønne omstilling så vi kan blive CO2 neutral inden 2050.

Der er mange veje at gå, der kan nedsætte forbruget af fossile brændsler:
– Varmepumpesystemer
– Solceller
– Solfangere
– Vindmøller
– Isolering
– Bølgeenergi
– Energilagring
– Transport

Det bliver nødvendigt at finde mange penge og det haster sagde klimatolog Jesper Theilgaard og klimaprofessor Jens Hesselberg fra Niels Bohr Insttuttet i Debatten den 26. april 2018.
Vi vil fokusere på udnyttelse af energi fra havet.